Diction
Ring på +45 22 27 70 16
Telfontid kl. 09-16
20. februar 2024

To hundrede islandske kunder i 2023

To hundrede islandske kunder i 2023
Den islandske afdeling af oversættelsesbureauet Diction fejrede sit første år på markedet ved udgangen af 2023. Flere end 200 islandske kunder, bestående af virksomheder, privatpersoner og statslige institutioner, har valgt Diction som deres leverandør af sprogtjenester. Den islandske afdeling har også med succes gennemført flere end 360 forskellige sprogprojekter i løbet af det første år. 

Islændinge brænder for deres sprog
“Der er stor efterspørgsel efter oversættelser af høj kvalitet i Island. Selvom temmelig få mennesker taler og skriver islandsk globalt, går islændingene meget op i deres modersmål. Kravene er særligt høje, når det drejer sig om oversættelser til islandsk, og derfor henvender mange virksomheder, institutioner og enkeltpersoner sig til fagfolk for at få udført denne type projekter," siger Andri Freyr Ríkarðsson, projektleder hos Diction Ísland.

66°North, Play Airlines og Hagar blandt Dictions kunder
På trods af at Diction Ísland er ny på markedet, har bureauet allerede hjulpet mange af landets største virksomheder med oversættelses- og korrekturlæsningsprojekter. Tøjvirksomheden 66°North, Play Airlines og den førende detailhandler på det islandske marked, Hagar, er blandt de første 200 kunder. Den islandske Transportstyrelse, Islands National- og Universitetsbiblioteker og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri er også blandt dem, der har betroet deres oversættelses- og korrekturlæsningsprojekter til filialen.

Økonomisk vækst i Island
Martin Boberg, grundlæggeren af Diction, ser meget frem til at være en del af Islands lyse fremtid. “Jeg er meget imponeret over Islands økonomiske udvikling de seneste år. Islændingene har en unik historie og på trods af deres geografiske afstand til resten af Europa, har de med succes formået at blive kendt over hele verden. Diction vil gerne deltage i denne positive rejse sammen med Island.”

Skjalaþýðing – en specialiseret tjeneste for juridiske oversættelser
For at håndtere den store efterspørgsel fra islandske kunder efter certificerede oversættelser har Diction åbnet et datterselskab kaldet Skjalaþýðing, som samarbejder med mange af de certificerede oversættere i Island og i udlandet. Datterselskabet blev oprettet for at opdele fokuspunkterne i den islandske filial i forhold til at give kunderne indgående kendskab til særlige procedurer for juridisk oversættelse. For mere information om Skjalaþýðing, besøg Skjalathyding.is.

Stigende efterspørgsel efter polske oversættelser
Ikke overraskende er langt de fleste oversættelses-, korrektur- og tekstforfatterprojekter hos Diction Ísland relateret til det islandske sprog. På grund af den stigende tilstedeværelse af polske indbyggere i Island har Diction imidlertid oplevet en overraskende stor efterspørgsel på hjælp med oversættelser til og fra det polsk. Derfor har Diction Ísland tilpasset sine tjenester til at dække denne efterspørgsel og har nu alsidige oversættere, der kan gennemføre alle former for polske sprogprojekter.


Flere artikler

Få adgang til vores podcastserie og eksklusive tilbud

Vi udsender løbende mails, hvor vi deler ud af vores erfaringer fra oversættelsesverdenen

Diction ApS
Gammeltorv 6, 3. sal
1457 København K
Danmark
+45 22 27 70 16
CVR: 35636455
EAN-nr. 5797200081926
dankort visa mastercard mobilepay