Diction
Ring på +45 22 27 70 16
Telfontid kl. 09-16
27. september 2023

Diction udvider og opkøber Korrekturselskabet

Oversættelsesbureauet Diction ApS opkøber Korrekturselskabet ApS, der specialiserer sig i korrekturlæsning for privat- og erhvervskunder via deres to undersider www.studiekorrektur.dk og www.erhvervskorrektur.dk. Dette markerer en styrkelse af Dictions indsats indenfor korrekturlæsning samt udvidelse af udvalget af sprogydelser, der tilbydes til kunderne.

Større behov for korrekturlæsning blandt kunderne

Både Diction og Korrekturselskabet har oplevet stigende efterspørgsel på korrekturlæsning blandt kunderne. Korrekturselskabet forbliver indtil videre et selvstændigt brand, og direktør i Korrekturselskabet Martin Handberg bliver Head of Proofreading Department i Diction.

Dictions CEO Martin Boberg udtaler i forbindelse med opkøbet:

”I Korrekturselskabet og Diction komplimenterer vi hinandens services meget naturligt. I Diction har vores spidskompetence været oversættelse, og i Korrekturselskabet er de lykkedes med at blive danmarksmestre i korrekturlæsningsdisciplinerne. I Diction glæder vi os til i større grad til også at stå for korrekturlæsningsdelen og realisere det uforløste potentiale, vi mener, der er i Korrekturselskabet. Med Dictions tilstedeværelse i både Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island kan vi gøre korrekturlæsningskonceptet internationalt ganske hurtigt.”

Diction tilbød også før opkøbet korrekturlæsning som ydelse, hvilket vil muliggøre en let implementering samt bidrage til udvidelse af Korrekturselskabets drift og ordremængde.

Korrekturselskabets vækstrejse

Den danske virksomhed Korrekturselskabet ApS har siden 2014 leveret korrekturlæsning til over 4000 forskellige kunder. Virksomheden drives digitalt fra erhvervskorrektur.dk og studiekorrektur.dk, og kunderne er alt fra studerende til offentlige myndigheder og institutioner. Korrekturselskabet samarbejder med over 50 freelancekorrekturlæsere, som Diction ser frem til at byde velkommen og fortsætte det gode samarbejde med.

Tidligere CEO i Korrekturselskabet Martin Handberg udtaler følgende om Korrekturselskabets fremtidsmuligheder:

”Korrekturselskabet har igennem flere år med stor succes forankret forretningen i Danmark og opnået stor synlighed, hvorved planen om ekspansion ud over Danmarks grænser har stået som et muligt step 2 i strategien. Det kan forløses på en naturlig måde i forbindelse med nærværende setup og således understøtte den flotte rejse, Diction har været på.”

Konsolidering af kræfter og brug af ny teknologi

I en tid med mere teknologi og øget konkurrence i sprogbranchen er tiden til at slå sig sammen og på den måde stå klar til at byde fremtiden velkommen med de bedste forudsætninger:

Martin Handberg udtaler: ”Målet for Korrekturselskabet har hele tiden været at drive en agil og sikker forretning, som samtidig vil møde kunden i øjenhøjde og yde en autentisk og nærværende kundeservice. Det har udfoldet sig som en succesfuld historie, som nu er klar til at udfolde næste kapitel og indfri et større potentiale i en større kontekst. Løbende har jeg som leder af Korrekturselskabet orienteret mig om oversætterbranchen og her fulgt Dictions rejse meget tæt og undertiden også i dialog med Martin Boberg. Vi har vurderet, at tiden nu er moden til at fortsætte vækstrejsen for begge selskaber.”

Martin Boberg tilslutter sig og tilføjer:

”Vi får nok af oversættelsesværktøjer i fremtiden, det, vi kommer til at hungre efter, er nye sprogaspiranter, eksperter, som kan verificere oversættelser, nuancere og være kreative med sproget. Missionen er at gøre det cool at arbejde med sprog, særligt nichesprog i global kontekst som eksempelvis dansk, islandsk eller grønlandsk.”

Fakta om Korrekturselskabet:
Hjemmesider: www.studiekorrektur.dk og www.erhvervskorrektur.dk
Omsætning i 2022: 3 mio. kr.
Årets resultat: kr. 1,2 mio. kr.
4000 kunder
Startet i 2014, stiftet i nuværende form i 2016.

Overtagelse af Korrekturselskabet er gennemført og drives som en del af Diction ApS. Korrekturselskabet kan findes på www.erhvervskorrektur.dk og www.studiekorrektur.dk.

For pressespørgsmål kontakt CEO Martin Boberg på [email protected] eller på +45 22272868.

Flere artikler

Få adgang til vores podcastserie og eksklusive tilbud

Vi udsender løbende mails, hvor vi deler ud af vores erfaringer fra oversættelsesverdenen

Diction ApS
Gammeltorv 6, 3. sal
1457 København K
Danmark
+45 22 27 70 16
CVR: 35636455
EAN-nr. 5797200081926
dankort visa mastercard mobilepay